Államháztartási Belső 
Pénzügyi Ellenőrzési
Módszertani és
Képzési Központ


Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete
Cím: 1122 Budapest, Hajnóczy utca 7-9.
E-mail: abpe.szervezes@nav.gov.hu
Felnőttképző nyilvántartási szám: B/2021/001155



TÁJÉKOZTATÓ

A PMr. 17. § (5) bekezdése alapján a Központ által meghirdetendő képzési programokat, illetve a más képző intézmény által szervezett – de a PMr. 12. § (1) bekezdés b) pontja vagy a 16. § (2) bekezdésében meghatározott kötelező továbbképzés teljesítésébe beszámítható – képzések listáját a miniszter minden évben az Éves Továbbképzési Tájékoztatóban hirdeti meg. A fentiek alapján a más képző intézmény által szervezett képzések közül 2024. évben kizárólag az 4. számú mellékletben meghatározott közszolgálati továbbképzések (Probono képzések) számíthatók be.

Utóbbi képzések beszámításának lehetősége azok számára lehetséges, akik foglalkoztatási jogviszonyuk (kormányzati jogviszony vagy közszolgálati jogviszony) okán, jogszabály alapján kötelezettek a közszolgálati továbbképzésen való részvételre, és megfelelnek az adott képzés jelentkezési feltételeinek (pl. vezetői képzésekre csak vezetői beosztású kormánytisztviselő vagy köztisztviselő jelentkezhet). A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) nem fogadja el olyanok jelentkezését, akik jogszabály alapján nem kötelezettek a közszolgálati továbbképzéseken való részvételre vagy nem felelnek meg a jelentkezési feltételeknek.

Az NKE-nél 2024. február 1-jén indul a továbbképzési tervezési időszak, így ezen időponttól nyílik lehetősége a munkáltatóknak arra, hogy az egyes tisztviselők éves továbbképzési tervébe betervezzék a tárgyévi képzéseket. A képzéseken való részvételt az NKE az adott évre rendelkezésre álló képzési kapacitásai függvényében tudja biztosítani, tehát a képzési helyek nem állnak korlátlan számban rendelkezésre.
A tervezési időszakban jelenleg a programok karbantartása zajlik, így a listában szereplő képzések címe és azonosító száma 2024. február 1-jét követően lesz teljes mértékben megfeleltethető a Probono rendszerben. (A táblázatban feltüntetett azonosító szám minden esetben egyértelműen azonosítja a programot.)

A PMr. 14. § (6) bekezdése alapján a 17. § (5) bekezdésében meghatározott más képző intézmény által szervezett képzésen való részvételt a továbbképzésre kötelezett belső ellenőr közvetlenül a miniszter felé igazolja a részvételt igazoló dokumentum megküldésével (Államháztartási Szabályozási Főosztály, 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.; központi e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

FELHÍVJUK A KÖTELEZETT BELSŐ ELLENŐRÖK FIGYELMÉT, HOGY A FELÜLETEN RÖGZÍTÉSRE KERÜLT PROBONO TANFOLYAM ELVÉGZÉSE NEM KERÜL AUTOMATIKUSAN TOVÁBBÍTÁSRA A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ILLETÉKES KOLLÉGÁI FELÉ, ÍGY A KÉPZÉS TELJESÍTÉSÉT IGAZOLÓ TANÚSÍTVÁNYT MINDEN ESETBEN SZÍVESKEDJEN ELEKTRONIKUS ÚTON MEGKÜLDENI AZ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-MAIL CÍMRE.



ProBono képzés azonosító száma