Államháztartási Belső 
Pénzügyi Ellenőrzési
Módszertani és
Képzési Központ


Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete
Cím: 1122 Budapest, Hajnóczy utca 7-9.
E-mail: abpe.szervezes@nav.gov.hu
Felnőttképző nyilvántartási szám: B/2021/001155



TÁJÉKOZTATÓ

a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete,
mint az Államháztartási Belső Pénzügyi Ellenőrzés Módszertani és Képzési Központ (a továbbiakban: ÁBPE MKK) üzemeltetője által szervezett
ÁBPE-továbbképzés I. - a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére képzésekről


Tisztelt Látogató!


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete (a továbbiakban: NAV KEKI) az ÁBPE MKK keretében biztosítja a költségvetési szervek vezetői, valamint gazdasági vezetői részére a jogszabályban előírt továbbképzések megszervezését.

A 2024. évben meghirdetett „ÁBPE-továbbképzés I. - a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére” elnevezésű képzések közül a honlap Tanfolyamkereső menüjéből lehet választani. A képzés típusa szerint kontakt, valamint e-learning képzésekre lehet jelentkezni.

Kontakt képzés: A kontakt képzés óraszáma: 8 óra, mely egy egynapos (8 x 45 perces) prezentációval kísért előadást jelent a képzésre történő jelentkezés során kiválasztott helyszínen és időpontban. A képzés ütemezése: 8 tanóra 9.00 óra és 16.30 óra között.
A kontakt képzésben résztvevők részére biztosítjuk 30 nap időtartamra az ILIAS elektronikus távoktatási keretrendszerben (a továbbiakban: ILIAS keretrendszer) az elektronikus tananyag feldolgozásának lehetőségét, amit tutorálás kísér; de a kontakt képzést választók részére a képzés teljesítéséhez nem feltétel az ILIAS keretrendszerbe történő bejelentkezés.
Minimum csoportlétszám: 14 fő.
A kontakt képzés során a hiányzás nem megengedett. A képzésben résztvevő köteles a „Jelenléti ív”-ben aláírásával igazolni a képzésen való részvételét.

A kontakt képzések az alábbi 6 helyszínen kerülnek megrendezésre:

  • Budapest
  • Debrecen
  • Kecskemét
  • Pécs
  • Székesfehérvár
  • Szombathely


A képzési helyszínekről részletes információt a Felső menüsor/Képzési helyszínek menüjében talál.

 
E-learning képzés: Az e-learning képzés óraszáma: 60 óra, ami ajánlott óraszám. Az elektronikus tananyag hozzáférési ideje: 30 nap.
A képzésben résztvevő a választott e-learning képzés 30 napos időtartama alatt, az általa választott tetszőleges időpontban akár otthon, akár a munkahelyen internetkapcsolat segítségével megnyithatja az elektronikus tananyagot, amit önállóan, illetve – igény esetén – tutori segítséggel dolgoz fel. A képzésben résztvevőnek az ILIAS keretrendszerbe feltöltött e-learning tananyag feldolgozása mellett, önellenőrző tesztsort kell kitöltenie. Az e-learning képzés akkor tekinthető teljesítettnek, ha a résztvevő az önellenőrző tesztet a rendelkezésére álló hozzáférési időszakban, de legkésőbb a képzés zárónapján legalább 60%-os eredménnyel teljesíti.
A hozzáférési időszakban az önellenőrző teszt korlátlan alkalommal megismételhető. Az ILIAS keretrendszer minden kitöltött teszt eredményt tárol, és a képzés teljesítése szempontjából a legjobb eredményt veszi figyelembe.

Az „ÁBPE-továbbképzés I. - a költségvetési szervek vezetői és gazdasági vezetői részére” elnevezésű képzés térítési díja

Képzés típusa

Képzés térítési díja központi költségvetésből történő támogatásra jogosultaknak *
(A térítési díjak ÁFA mentesek.)

Képzés térítési díja központi költségvetésből történő támogatásra nem jogosultaknak
(A térítési díjak ÁFA mentesek.)

Kontakt képzés

11.700,-

16.700,-

E-learning képzés

Térítésmentes

5.000,-
*A központi költségvetésből történő támogatásra való jogosultság a költségvetési szervnél munkaviszonyban, politikai szolgálati, kormányzati szolgálati, közszolgálati, adó- és vámhatósági szolgálati, hivatásos szolgálati, rendvédelmi igazgatási alkalmazottak szolgálati, honvédelmi alkalmazotti vagy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott továbbképzésre kötelezettet illeti meg, amit a munkáltató a képzésre történő jelentkezés során a munkáltatói nyilatkozaton igazol.

A kontakt képzés térítési díja magába foglalja: a kontakt képzés, az ILIAS keretrendszerhez történő hozzáférés költségeit, illetve az adminisztrációs költségeket és a napi két kávészünet költségeit (kávé és ásványvíz).
Az e-learning képzés térítési díja magába foglalja: az e-learning képzési forma, az ILIAS keretrendszerhez és az elektronikus tananyaghoz történő hozzáférés költségeit, valamint az adminisztrációs költségeket.

A térítési díj megállapítására és befizetésére vonatkozó szabályok

A térítési díjat a jelentkezés elfogadását követően (amely a képzési tájékoztató elektronikus úton történő megküldésével történik) a befizetési határidőig kell befizetni a NAV KEKI által közölt részletes képzési tájékoztatóban foglaltak szerint.
Az állami forrásból történő támogatáshoz vagy térítésmentesség biztosításához szükséges Munkáltatói nyilatkozatot, valamint az ahhoz kapcsolódó Adatkezelői nyilatkozatot - a 22/2019. (XII. 23.) PM rendelet 7.§- a alapján - a jelentkezést követő 10 naptári napon belül  kell megküldeni a NAV KEKI felé. Az Adatkezelői nyilatkozaton a jelentkező nyilatkozik arról, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján tárgyévben továbbképzésre kötelezett. A költségvetési szerv vezetője helyett, a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdés alapján történő kijelölést a „Kijelölés a költségvetési szerv vezetője helyett a képzésen részvételre” formanyomtatványon kell megtenni.
A nyilatkozatokat kizárólag elektronikus úton várjuk a képzés kapcsolattartójának e-mail címére, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
központi e-mail címre.
Az említett nyilatkozatok a Felső menüsor/Letölthető dokumentumok menüpontban érhetőek el.

A továbbképzés megkezdésének feltétele a képzési költség megfizetésének igazolása, és/vagy a központi költségvetésből történő finanszírozás esetén, a fenti dokumentumok hiánytalan megléte, valamint ezt követően résztvevő által aláírt és megadott határidőig megküldött képzési szerződés.

Jelentkezési tudnivalók


A jelentkezés kizárólag az ÁBPE MKK honlapon lehetséges, más formában beérkező jelentkezést a NAV KEKI-nek nem áll módjában elfogadni.

A jelentkezés folyamata:

1.
lépés: Regisztráció az ÁBPE MKK honlapon: https://abpe.nav.gov.hu
2.
lépés: Tanfolyamkereső menüből a képzés kiválasztása
3.
lépés: A kiválasztott tanfolyam részletes adatait a honlap rögtön megmutatja, amennyiben szeretne a képzésre jelentkezni, a „Jelentkezem a képzésre” gombra történő kattintással kitöltheti a jelentkezési lapot, ezt követően a jelentkezés beérkezéséről, valamint a tanfolyam választott részleteiről, illetve további teendőiről arra az e-mail címre küldünk tájékoztatást, amelyet a honlapra történő regisztráláskor megadott.


Amennyiben a jelentkezés folyamatában további segítségre van szüksége, kérjük, tanulmányozza Jelentkezési segédletünket! (Felső menüsor/ Jelentkezési segédlet)
A fent meghirdetett képzésekkel kapcsolatban további információ kérhető e-mailben az
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött levélben, a beérkezett e-maileket minden esetben megválaszoljuk! Javasoljuk, hogy az Ügyfélszolgálat megkeresése előtt szíveskedjen a honlapon megtalálható részletes tájékoztató anyagokból tájékozódni.

 Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete