Államháztartási Belső 
Pénzügyi Ellenőrzési
Módszertani és
Képzési Központ


Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete
Cím: 1122 Budapest, Hajnóczy utca 7-9.
E-mail: abpe.szervezes@nav.gov.hu
Felnőttképző nyilvántartási szám: B/2021/001155



TÁJÉKOZTATÓ

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete,

mint az Államháztartási Belső Pénzügyi Ellenőrzés Módszertani és Képzési Központ (a továbbiakban: ÁBPE MKK) üzemeltetője által szervezett
ÁBPE-továbbképzés I. – belső ellenőrök részére képzésekről


Tisztelt Látogató!


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete (a továbbiakban: NAV KEKI) az ÁBPE MKK keretében biztosítja a belső ellenőrök részére a jogszabályban előírt továbbképzések megszervezését.

A 2024. évben meghirdetettÁBPE továbbképzés I. – belső ellenőrök részére elnevezésű képzések közül a honlap Tanfolyamkereső menüjéből lehet választani. A képzés típusa szerint kontakt, valamint e-learning képzésekre lehet jelentkezni.

Kontakt képzés:
A kontakt képzés óraszáma 21 óra, amely magában foglalja a 20 x 45 perces prezentációval kísért előadást a képzésre történő jelentkezés során kiválasztott helyszínen és időpontban, valamint a programzáró vizsgára fordított időt, mely 60 perc. A képzés ütemezése: az előadásokra 3 egymást követő munkanapon, a programzáró vizsgára a vizsgacsoport beosztásnak megfelelően a 3. napon kerül sor. Vizsgára kizárólag az bocsátható, aki a képzésen részt vett, azaz a képzés teljes időtartama alatt az előadáson jelen volt, melyet a jelenléti ívben aláírásával igazol. (A kontakt képzés során a hiányzás nem megengedett!)

A kontakt képzésben résztvevők részére biztosítjuk 30 nap időtartamra az ILIAS elektronikus távoktatási keretrendszerben (a továbbiakban: ILIAS keretrendszer) az elektronikus tananyag feldolgozásának lehetőségét, amit tutorálás kísér. Minimum csoportlétszám: 14 fő.

A kontakt képzés kizárólag Budapesten kerül megrendezésre!

E-learning képzés: Az e-learning képzés óraszáma 120 óra, ami ajánlott óraszám. A képzésben résztvevő számára biztosított a választott e-learning képzés teljes, 30 napos időtartama alatt az elektronikus tananyaghoz való hozzáférés az ILIAS keretrendszerben. A fenti időtartam alatt a képzésben résztvevő az általa választott tetszőleges időpontban akár otthon, akár a munkahelyen internetkapcsolat segítségével megnyithatja az elektronikus tananyagot, amit önállóan, illetve – igény esetén – tutori segítséggel dolgoz fel. Vizsgára az bocsátható, aki a tananyag feldolgozása mellett az ILIAS keretrendszerben található önellenőrző tesztet a vizsga napjáig kitöltötte. Az e-learning képzési formát választók a képzés utolsó napján a jelentkezés során kiválasztott helyszínen, vizsgacsoport beosztásuknak megfelelően teljesítik programzáró vizsgakötelezettségüket.

Az „ÁBPE továbbképzés I. – belső ellenőrök részére” képzések térítési díja

Képzés típusa

Képzés térítési díja központi költségvetésből történő támogatásra jogosultaknak *
(A térítési díjak ÁFA mentesek.)

Képzés térítési díja központi költségvetésből történő támogatásra nem jogosultaknak *
(A térítési díjak ÁFA mentesek.)

Kontakt képzés

29.300,-

39.400,-

E-learning képzés

Térítésmentes

10.100,-

*A központi költségvetésből történő támogatásra való jogosultság a költségvetési szervnél munkaviszonyban, politikai szolgálati, kormányzati szolgálati, közszolgálati, adó- és vámhatósági szolgálati, hivatásos szolgálati, rendvédelmi igazgatási alkalmazottak szolgálati, honvédelmi alkalmazotti vagy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott továbbképzésre kötelezettet illeti meg, amit a munkáltató a képzésre történő jelentkezés során a munkáltatói nyilatkozaton igazol.

A kontakt képzés térítési díja magába foglalja: a kontakt képzés, az ILIAS keretrendszerhez és az elektronikus tananyaghoz történő hozzáférés költségeit, a programzáró vizsga költségeit, illetve az adminisztrációs költségeket és a napi két, illetve a vizsga napján napi egy kávészünet költségeit (kávé és ásványvíz).

Az e-learning képzés térítési díja magába foglalja: az e-learning képzési forma, az ILIAS keretrendszerhez és az elektronikus tananyaghoz történő hozzáférés költségeit, a programzáró vizsga költségeit, valamint az adminisztrációs költségeket.

A térítési díj megállapítására és befizetésére vonatkozó szabályok


A térítési díjat a jelentkezés elfogadását követően (a visszaigazolás a képzési tájékoztató elektronikus úton történő megküldésével történik), a befizetési határidőig kell befizetni a NAV KEKI által közölt részletes képzési tájékoztatóban foglaltak szerint.
Az állami forrásból történő támogatáshoz vagy térítésmentesség biztosításához szükséges Munkáltatói nyilatkozatot, valamint az ahhoz kapcsolódó Adatkezelői nyilatkozatot - 22/2019. (XII. 23.) PM rendelet 7.§-a alapján - a jelentkezést követő 10 naptári napon belül kell megküldeni a NAV KEKI felé. Az Adatkezelői nyilatkozaton a jelentkező nyilatkozik arról, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján tárgyévben továbbképzésre kötelezett. A nyilatkozatokat kizárólag elektronikus úton várjuk a képzés kapcsolattartójának e-mail címére, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. központi e-mail címre.
Az említett nyilatkozatok a Felső menüsor/Letölthető dokumentumok menüpontban érhetőek el.
A továbbképzés megkezdésének feltétele a képzési költség megfizetésének igazolása, és/vagy a központi költségvetésből történő finanszírozás esetén, a fenti dokumentumok hiánytalan megléte, valamint ezt követően résztvevő által aláírt és megadott határidőig megküldött képzési szerződés.

Választható előzetes tudásszint-felmérés szolgáltatás


A szolgáltatásról szóló részletes tájékoztató letölthető a Felső menüsor/Letölthető dokumentumok menüpontban.

Kérjük, mielőtt a jelentkezés során kiválasztja a szolgáltatást, ismerje meg annak részletes tájékoztatóját!

A szolgáltatás díja:
4.000,- Ft/alkalom
Figyelem!
A jelentkezési határidő az előzetes tudásszint-felmérést választók esetében eltérhet a tanfolyam jelentkezési határidejétől!

Jelentkezési tudnivalók


A jelentkezés kizárólag az ÁBPE MKK honlapon lehetséges, más formában beérkező jelentkezést a NAV KEKI-nek nem áll módjában elfogadni.

A jelentkezés folyamata:

1. lépés: Regisztráció az ÁBPE MKK honlapon: https://abpe.nav.gov.hu
2.
lépés: Tanfolyamkereső menüből a képzés kiválasztása

3. lépés: A kiválasztott tanfolyam részletes adatait a honlap rögtön megmutatja, amennyiben szeretne a képzésre jelentkezni, a „Jelentkezem a képzésre” gombra történő kattintással kitöltheti a jelentkezési lapot, ezt követően a jelentkezés beérkezéséről, valamint a tanfolyam választott részleteiről, illetve további teendőiről arra az e-mail címre küldünk tájékoztatást, amelyet a honlapra történő regisztráláskor megadott.

Amennyiben a jelentkezés folyamatában további segítségre van szüksége, kérjük, tanulmányozza Jelentkezési segédletünket! (Felső menüsor/ Jelentkezési segédlet)

A fent meghirdetett képzésekkel kapcsolatban további információ kérhető e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött levélben, a beérkezett e-maileket minden esetben megválaszoljuk! Javasoljuk, hogy az Ügyfélszolgálat megkeresése előtt szíveskedjen a honlapon megtalálható, részletes tájékoztató anyagokból tájékozódni.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete