Államháztartási Belső 
Pénzügyi Ellenőrzési
Módszertani és
Képzési Központ


Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete
Cím: 1122 Budapest, Hajnóczy utca 7-9.
E-mail: abpe.szervezes@nav.gov.hu
Felnőttképző nyilvántartási szám: B/2021/001155




Bemutatkozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete (a továbbiakban: NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete)

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény 87. §-a értelmében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) 2011. január 1-jével a Vám- és Pénzügyőrség és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal összeolvadásával, általános jogutódként jött létre, ezzel egyidejűleg a Vám- és Pénzügyőrség, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2010. december 31-ével megszűnt.

Az 1929 óta fennálló, 2007. óta akkreditált Vám- és Pénzügyőri Iskola, valamint a 11 éves, 2006. óta intézményi akkreditációval rendelkező Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Oktatási Intézet felnőttképzési tevékenységét jogutód intézményként 2011. január 1-jétől a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete látja el az APEH Oktatási Intézetének korábbi felnőttképzési és intézményi-akkreditációs lajstromszámán (felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0174-04, intézményi-akkreditáció lajstromszám: AL-1295).

A NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete 2014. augusztus 31. napjával kikerült a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alól, ezzel egyidejűleg az intézménnyel szemben megszűnt a felnőttképzési nyilvántartási szám és az intézményi-akkreditációs lajstromszám használatának kötelezettsége.

A NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete 2016. január 1. napjától a Nemzeti Adó- és Vámhivatal személyi állományának képzését szolgáló továbbképzési rendszeréről szóló 11/2015. (IV. 9.) NGM rendelet alapján folytatja képzési tevékenységét.

A Pénzügyminisztérium és a Vám- és Pénzügyőrség között 2008. szeptember 23-án létrejött Együttműködési Megállapodás alapján, a Vám- és Pénzügyőri Iskola biztosította a költségvetési szervek vezetői, gazdasági vezetői és belső ellenőrei részére az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzés területén budapesti és regionális helyszínű kontakt órás és e-learning módszerrel történő képzéseket (a továbbiakban: ÁBPE képzés), melyek ezt követően a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete égisze alatt kerülnek megszervezésre.

Az ÁBPE képzésekről a Tanfolyamok menüben tájékozódhat, ahol regisztrációt követően lehetősége van a képzésekre jelentkezni. A NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete, valamint a képzési helyszínek elérhetőségéről és megközelíthetőségéről a Bemutatkozás/Kapcsolat/Képzési helyszínek menüben részletes tájékoztatást nyújtunk.